Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Chris volgt sinds 2 jaar yogalessen bij Renée

door VIVA-SVV

Chris (50) kreeg 2 jaar geleden de yogakriebels te pakken. Sindsdien is zij wekelijks te vinden in de yogales van Renée (65). Wij spraken met Chris, die Renée graag wil bedanken voor alles wat ze doet!  

Meteen wordt duidelijk dat de yogalessen veel effect op Chris hebben. “Niet enkel de relaxatiemomenten trekken me aan, maar ook de eenvoudige rek- en stretchoefeningen. Ideaal om mijn algemene lichaamswerking te stimuleren. Die wekelijkse yogales is een moment om echt tot rust te komen.
Het zorgt er daarnaast ook voor dat ik soepel blijf. Na de les ben ik helemaal ontspannen. De dag erop gaat dat ontspannen gevoel weg door de rush van het leven, maar de diepe uitwerking van yoga blijft langer.” Ze raadt yoga dan ook echt aan iedereen aan.

Iedere yogales wordt op dezelfde manier opgebouwd. De deelnemers plaatsen zich op hun matje in een halve cirkel rond Renée. Zodra het grote licht uitgaat, start de les en volgt iedereen aandachtig. Dat het licht uitgaat, vindt Chris helemaal niet erg: “Het bevordert de ontspanning en zorgt ervoor dat ik me minder bekeken voel door anderen, want sommige oefeningen vragen soms om wat rare poses.” Tijdens de les hoor je enkel Renée haar stem, ze zorgt echt voor een ontspannen gevoel en geeft de nodige richtlijnen. Kan iemand een oefening niet meedoen door bijvoorbeeld medische redenen, dan zorgt ze voor aangepaste oefeningen en tips.” 

Lieve madam

Chris omschrijft Renée als een ‘hele lieve madam en vlotte babbelaar’. “Rene zorgt ervoor dat ze iedereen meetrekt.  Ze is zeer enthousiast over yoga en weet, door haar uitgebreide kennis, echt wat ze doet.”

Chris heeft bewondering voor wat Renée op haar 65ste nog allemaal kan met haar lichaam. “Als ik zie hoe Renée zich met die oefeningen letterlijk dubbel plooit, hoe diep ze kan buigen, hoe gemakkelijk zij met haar handen tot aan de grond komt, terwijl ik niet verder dan mijn knieën geraak … Dat is echt verbazingwekkend. Voor mij is het dan ook fantastisch wat ze doet. En daarom uit de grond van mijn hart: bedankt Renée!"

Renée geeft sinds 4 jaar yogalessen
"Yoga is voor mij meer dan alleen rust vinden. Het is zeer bevorderlijk voor de gezondheid en heeft een preventieve werking bij het voorkomen van ziektes, stress en andere problemen. Ik moest dan ook niet lang twijfelen toen ze me de vraag stelden om deze lessen te geven. Dit doe ik als vrijwilliger.”

“Aangezien het een onderdeel van de yogafilosofie is om dienstbaar te zijn en te geven wat je kan geven, past dit vrijwilligerswerk volledig binnen mijn levensopvatting. Lesgeven is een fijne manier om met yoga bezig te blijven. Ik haal er zelf veel uit, zowel lichamelijk als mentaal. Zeker met groepen die al langer naar de les komen, is het net alsof je samen een wandeling maakt, en de ervaringen deelt met elkaar.”

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.