Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Help, mama is ziek

door Marjan Coddé

Zondagmiddag, ik voel het aankomen. Hoofdpijn, slapjes en mijn temperatuur gaat op en neer zoals een rollercoaster. Conclusie: ik ben ziek.

Ik vloek en denk aan ons prachtig evenwicht dat verstoord wordt. Mijn man en ik hebben een goed huishoudelijk systeem. Onze uurroosters zijn op elkaar afgestemd, net als onze taakverdeling thuis.

'Rusten' in de zetel

Ik leg me in de zetel terwijl de kinderen rustig spelen. Zoals verwacht heb ik na één minuut 2 actieve kindjes bij me in de zetel die niet snappen wat er gebeurt. Ik leg uit dat ik me niet goed voel, en dat ik even ga rusten.

Een vreemd gegeven in het hoofd van de kinderen. Mama die gaat liggen in de zetel is een zeldzaam beeld. Ik krijg 1 knie, 3 handen en 2 voeten in mijn gezicht en nog een aantal ledematen in mijn buik geramd terwijl mijn kroost zich kostelijk amuseert in de zetel die ik als rustoord heb gekozen.

Ik leg ’s morgens aan Bart uit dat ik ziek ben. Dat ik koorts heb en ik er op reken dat hij extra flink is die ochtend. Dat heeft helaas het omgekeerde effect: hij begint te wenen en doet flauwer dan ooit.

Zelfmedicatie

De volgende morgen voel ik me niet veel beter. Ik heb 39 graden koorts en moet de kinderen naar school brengen. Mijn man is al gaan werken. Wat moet, dat moet. Een nadeel aan ons perfecte systeem. Ik doe even aan zelfmedicatie om de ochtendspits door te komen. Ik baal ervan dat ik, sinds ik mama ben, véél sneller naar pillen grijp dan ervoor. Maar ik leg me erbij neer.

Ik leg ’s morgens aan Bart uit dat ik ziek ben. Dat ik koorts heb en ik er op reken dat hij extra flink is die ochtend. Dat heeft helaas het omgekeerde effect: hij begint te wenen en doet flauwer dan ooit.

Maar, ik krijg ze toch op school, met een gevulde boekentas en gepoetste tanden. Ik spring even binnen op mijn werk om een aantal hoogdringende zaken te regelen. Na een uur sta ik terug thuis. Ik nestel me in de zetel en wacht op mijn doktersafspraak. Conclusie: 3 dagen thuis.

Te moe

’s Avonds is er gelukkig mijn man die de kinderen kan ophalen. Al is die natuurlijk ook moe van zijn werk. Hij kookt en rond 22 uur proberen we samen een minimum op te ruimen. Zo modderen we een paar dagen aan, tot ik beter ben en we terug op ons perfecte systeem kunnen terugvallen.

Maar dan moet de inhaalactie nog gebeuren. De strijk, de kuis ... Alles is blijven liggen.

Krijg ik hiervoor nog een extra dagje voorgeschreven dokter?

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.