Vrijwilligersvacature 'Ga jij mee de strijd aan tegen menstruatie-armoede?' (Limburg)

door Hanne Asaert

Ga jij mee de strijd aan tegen menstruatie-armoede? 

Wij, VIVA-SVV Limburg, slaan de handen in elkaar met Bruzelle, een organisatie die de strijd aangaat tegen menstruatie-armoede door maandverband in te zamelen en deze gratis en discreet te bezorgen aan menstruerende personen in een moeilijke leefsituatie. We hebben hiervoor een lokale groep (met Limburgers) opgericht die zowel praktisch als sensibiliserend met het thema ‘menstruatie-armoede’ aan de slag gaat.  

Voor deze groep zijn we nog op zoek naar een aantal geëngageerde enthousiaste vrijwilligers die hun solidariteit willen tonen ten opzichte van mensen die een moeilijke leefsituatie ervaren. Concreet sta je in voor het maken van maandverbandzakjes (of anderen ertoe aanzetten om zakjes te maken), het plaatsen van onze inzamelboxen (bij winkels, in kantoren van de Voorzorg, in onze consultatiebureaus …), het leegmaken van deze inzamelboxen, het vullen van de zakjes, het motiveren van andere lokale groepen om zelf een actie op poten te zetten en zoveel meer …

Taakomschrijving:

Wat verwachten we van jou?

 • Je staat voor 100% achter de missie en visie van VIVA-SVV.
  Je vindt het leuk om samen met anderen aan de slag te gaan.
 • Je ziet het zitten om op regelmatige tijdstippen samen te komen met deze groep en samen te brainstormen, afspraken te maken …
 • Je bent creatief en hebt zin om allerhande acties rond het thema ‘menstruatie-armoede’ op poten te zetten.
 • Je kan andere mensen motiveren en warm maken.
 • Je kan jezelf verplaatsen

Voorwaarden

Je bent minstens 18 jaar oud.

Plaats vrijwilligerswerk

De samenkomsten zullen voornamelijk in regio Hasselt plaatsvinden, maar acties kunnen dichtbij de eigen werkplek plaatsvinden. Hoe ver en hoe vaak je wenst te “reizen” is zeker bespreekbaar.

VIVA-SVV biedt jou:

 • De mogelijkheid om in contact te komen met nieuwe mensen
 • Een zinvolle tijdsbesteding in een aangename sfeer
 • Leuke collega-vrijwilligers
 • Praktische en inhoudelijke ondersteuning
 • Een warm onthaal
 • Ontzettend grote waardering
 • Je leert bij over het thema menstruatiearmoede.
 • Je mag dingen uitproberen, experimenteren.
 • Je gebruikt je creativiteit/sociale skills/talenten.
 • Je bent verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk (burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen).

Wie zijn wij?

VIVA-SVV is een vrouwenvereniging die via campagnes, projecten en activiteiten het welzijn van vrouwen verhoogt. Dat doen we aan de hand van thema’s die behoren tot hun interesses en leefwereld, zoals gezin en ouderschap, relaties en seksualiteit, imperfectie en geweld.

Met onze acties brengen we vrouwen samen, inspireren hen en komen op voor hun belangen. Als maatschappijkritische vereniging streven we naar gelijke kansen voor iedereen en solidariteit tussen zowel vrouwen onderling, als tussen mannen en vrouwen. We bestrijden discriminatie, stimuleren participatie en verhogen het volume van de vrouwelijke stem.

Onze organisatie is actief in heel Vlaanderen, en bestaat uit een nationale, een regionale en een lokale werking. De lokale groepen, gedragen door onze vrijwilligers, staan centraal. Deze duizenden geweldige mensen zijn de drijvende kracht achter VIVA-SVV.

Voel jij het kriebelen?

Neem contact op met Hanne Asaert door te e-mailen naar hanne.asaert@viva-svv.be of te bellen naar 011/278307.

 

Bij het zoeken naar vrijwilligers streven we naar een bonte mensenmix op vlak van leeftijd, origine, religie, gender enzovoort. Wij willen een diverse, inclusieve organisatie zijn waar iedereen zich thuis, welkom en veilig voelt.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.