Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Let's click!

door Isa Verlaenen

Marta en Hanne, 2 enthousiaste dames die liefde voor fotografie delen, staken op 30 juni de koppen bij elkaar. Marta, gastvrouw van dienst, zorgde voor een warme ontvangst en verfrissende drankjes. Met pen, papier en een heleboel ideeën gingen ze aan de slag! Zij wilden iets doen voor vrouwen die graag fotograferen. Brainstormen dan maar! Benieuwd naar wat dat heeft opgebracht? Lees dan snel verder …

Het idee!

Marta en Hanne gaan een fototentoonstelling organiseren! Door vrouwen, voor vrouwen! Thema? ‘Body positivity’! Een positieve mindset over alle mensen, alle kleuren, alle types, alle lichaamsvormen. Body positivity is ontstaan als een beweging die zich richt op het idee dat alle lichamen goed zijn en gezien mogen worden. Iedereen is oké, precies zoals ze zijn. Mooie boodschap, toch?

moodboard

Hanne: “Met deze fototentoonstelling willen we graag ‘echte’ vrouwen in beeld laten brengen, zonder camouflage. Veel vrouwen kampen met heel wat onzekerheden en dat is zonde! Niets is mooier dan aanvaarden wie je bent. Want net die littekens en sproetjes maken jou uniek! Dus onze boodschap: ‘Houd van jezelf, precies zoals je bent. Wees trots op jezelf, van top tot teen.’

Doe mee met let’s click!
Help onze fototentoonstelling mee organiseren van a tot z.

Hanne en Marta zijn op zoek naar fotoliefhebbers, organisatietalenten en enthousiastelingen om deze fototentoonstelling met thema ‘body positivity’ op poten te zetten. Je hoeft zeker geen professional te zijn, iedereen is welkom!

We komen een eerste maal samen op donderdag 29 oktober.
Tijdstip: 20 tot 22 uur
Locatie: CC Hasselt (zaal 4)
Interesse? Stuur een mailtje naar hanne.asaert@viva-svv.be of bel naar 011/278510

 

Tip 1: Foto’s maken kan iedereen. Jij ook! Een smartphone of Iphone volstaat ;)

Marta: “Een professionele camera maakt van jou nog geen fotograaf. Je moet de dingen kunnen zien. Ze weten te kadreren. Met een smartphone (en dat hoeft niet eens een dure te zijn), kan je soms prachtige verhalen vertellen door op het juiste moment te ‘klikken’. Wazigheid, korrel, onscherpte … Al die dingen kunnen bijdragen tot een sterk beeld.”

 

Tip 2: Krachten bundelen

Hanne: “Niet iedereen kan alles. Zo kan jij misschien goed organiseren en onze tentoonstelling praktisch managen, terwijl iemand anders misschien liever op pad wil gaan met de smartphone. Laten we gaan voor samenwerken en onze krachten bundelen. Mijn persoonlijke tip: spreekt ons idee inzake een fototentoonstelling met het thema ‘body positivity’ jou aan, neem dan zeker contact met ons op en kom naar onze eerste bijeenkomst. Voor iedereen is er een plekje!

Wie is Marta?
Marta

Marta Konarzewska–Cox (43 jaar) is een vlotte, positieve dame, gepassioneerd door fotografie. Haar hondje Viva (Jup, wat een toeval!) is haar  foto-onderwerp nummer 1. Ze heeft een eigen blog en wil graag andere fotoliefhebbers ontmoeten. Ze   vindt het fijn de ervaringen te delen, te luisteren naar fotoverhalen en samen op ontdekking te gaan.

"Voor mij is een foto meer dan een beeld alleen. Ik ben niet zozeer op zoek naar wat mooi is, maar wel naar een bepaald gevoel dat het bij mij losmaakt. Het transparante karakter van fotografisch werk spreekt me aan."

 Wie is Hanne?

Hanne

Hanne Asaert (30 jaar) is een enthousiaste, creatieve duizendpoot die graag vrouwen/mensen verbindt. Waarom? Omdat men zoveel kan leren van elkaar! Jong en oud, blond en bruin, dik en dun, Vlaamse en buitenlandse roots …

"Mensen verenigen en samenbrengen is voor mij een klein cupido-gevoel. Het is heel verrassend om te zien dat – door random pijlen te schieten – er unieke combinaties van mensen ontstaan. Deze combinaties zorgen vaak voor … vuurwerk!"

 

 

 

 

 

 

 

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.