Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Lief zijn voor jezelf en je lichaam dankzij body positivity - Marijne van Boeckel

Locatie: Bibliotheek Sint-Niklaas (Hendrik Heymanplein 3)
Datum:

Ben je het ook beu om tegen je lichaam te strijden? Marijne van Boeckel leert je liever voor jezelf en jouw lijf te zijn. Deze powervrouw noemt zichzelf op instagram (@pizzahorror) your fat best friend en strijdt voor body positivity & feminisme.

Je comfortabel in je vel voelen

We worden om de oren geslagen met #fitspiration, duizenden foto’s van ogenschijnlijk perfecte mensen die je onbewust vertellen dat je pas gelukkig kan zijn als je er even strak uitziet. Wij willen je vertellen: dat is niet zo. Je bent nu al goed genoeg zoals je bent.

Marijne neemt je op deze avond mee in haar verhaal en deelt tips om je comfortabel in je vel te voelen. Ze strijdt al enkele jaren via sociale media tegen discriminatie in allerlei vormen en doorbreekt taboes. Als studente Toegepaste Psychologie kent ze als geen ander het belang van mentale gezondheid, en die boodschap wil ze zoveel mogelijk verspreiden.

Kom naar haar luisteren en vertrek naar huis met een goed gevoel. Benieuwd wat Marijne allemaal doet? Volg ze dan zeker op Instagram: @pizzahorror

Wie is Marijne? 

Marijne Van Boeckel is een studente toegepaste psychologie uit Antwerpen. Zelf is ze, als jonge vrouw die maat 48 draagt, ondergewaardeerd in de maatschappij. Dat ziet ze graag anders. Met persoonlijke posts op haar Instagram (@pizzahorror) geeft ze graag een kijkje in haar wereld en over hoe ze naar de maatschappij kijkt (en hoe zij naar haar kijken).

Voor haar is body positivity eigenlijk een dikke fuck you naar de standaarden binnen onze maatschappij. Mensen beginnen steeds meer in te zien dat het leven te kort is om jezelf naar een vorm te kneden waar je toch niet in past. Laat dat nu precies zijn waar body positivity om draait. Want ook mensen die geen maatje 34 hebben verdienen het om van zichzelf te houden én zichzelf terug te zien in de mainstream media.

Zin om Marijne te ontmoeten? Schrijf je dan nu in! 

 

Praktische info

  • Wanneer: dinsdag 16 november 2021 om 19u30

  • Waar: Bibliotheek Sint-Niklaas (Hendrik Heymanplein 3)

  • Inkom: 7 euro

  • Inschrijven via: forms.gle/vGxgMTGGsQ1At2Re6

  • Meer info via 09/333 58 08 of o-vl@viva-svv.be

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.