Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Themawandeling Gentse Vrouwen

Locatie: Muziekkiosk Kouter Gent
Datum:

Proviandiersters, koopwijven, devotarigghen, nonnen, studentes, onderwijzeressen, en zelfs de Maagd van Gent. Gent zou er zonder sterke vrouwen helemaal anders uitzien. De doorsnee Gentse vrouw moest al in de middeleeuwen en ook later, zeker in de achttiende en negentiende eeuw, optornen tegen een mannenwereld vol onrecht en onderdrukking. 

Gentse Vrouwenbeelden

Tijdens deze wandeling leer je meer over de strijd om emancipatie, de langzame opstanding van de Gentse vrouw in de twintigste eeuw, haar lot en inzet tijdens de Eerste Wereldoorlog en andere weinig gekende weetjes. De gids loodst je doorheen de verschillende vrouwenbeelden in de stad en vertelt hun verhaal. Zo schuilt er achter de Maagd van Gent, het zinnebeeld en wapenschild van de stad, een ongelofelijke rijkdom aan vrouwelijke schoonheid, intellect, historische inzet, devotie en sociaal barricadewerk.

Wandel en ontdek jij mee? Schrijf je dan nu in voor deze inspirerende wandeling via o-vl@viva-svv.be.

Praktische info

  • Datum: zaterdag 13 november van 10u tot 11u30
  • Start wandeling: Muziekkiosk Kouter Gent
  • Einde wandeling: Zilverhof Gent
  • Deelnemers kunnen in het Zilverhof gratis de tentoonstelling ‘Vrouwen vrij. Een andere wereld. Het feminisme van de jaren 70 in België’ bezoeken, drankje inbegrepen.
  • Deelnameprijs: € 8 (gids, bezoek tentoonstelling, drankje)
  • Info en inschrijven: o-vl@viva-svv.be of 09/333 58 08
logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.