Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Midweek Praag

Locatie: Praag
Datum:

Ondanks zijn vele contrasten vormt de stad Praag een harmonieus geheel. De kunst- en geschiedenisliefhebbers vinden er ruimschoots hun gading qua historische gebouwen en monumenten. Maar Praag heeft meer troeven om haar bezoeker te charmeren. Een wandeling door de drukke gezellige winkelstraten, het Wenceslasplein, de imposante Karlsbrug, de Joodse wijk, het schitterende kasteelgebied ‘Hradcany’ en de typische cafeetjes en restaurants.

van 14 tot 18 oktober 2019

699 euro.* Supplement single: 180 euro. Inbegrepen: busvervoer vanuit Brussel en Leuven. Nederlandstalige gids. Begeleiding vanuit België.  Verblijf in ***hotel in Praag op basis van halfpension.  Een boottocht met diner en drie middagmalen.  Uitstappen en toegangtickets zoals voorzien in het programma. Verzekering. Niet- inbegrepen: alle persoonlijke aankopen en uitgaven. De middagmalen op dag een en dag vijf. Dranken bij alle maaltijden.

*Leden van De VoorZorg genieten een korting van 30%.
 

Benieuwd naar het programma? Lees dan verder.

Dag 1:  Je vertrekt met de bus vanuit Brussel of Leuven en rijdt via Duitsland naar Tsjechië. Onderweg krijg je tijd voor een vrije lunch. Meteen na aankomst in Praag check je in. Avondmaal in het hotel.
Dag 2: Je neemt de historische tram voor een bezoek aan Hradcany en de Mala Strana. Bezoek aan het kloostercomplex met zijn beroemde bibliotheek. Je wandelt via het Loretto-heiligdom, het Cernin Paleis en het aartsbisschoppelijk paleis naar het burchtdistrict waar je de aflossing van de wacht bijwoont. Na de lunch wandel je verder langs enkele bezienswaardigheden van de stad. Eventjes opfrissen in het hotel en dan brengt de bus je naar het hartje van de stad voor een etentje.
Dag 3: Je wandelt via de Parijse straat door de Joodse wijk naar het oude stadsgedeelte. Je ziet de Kruittoren, de Týnkerk, de Sint-Jacobuskerk en het prachtige marktplein. De weg gaat verder naar het indrukwekkende Obecni Dum, het stadhuis. Na de lunch bezoek je de Stare Mesto (Sint-Niklaaskerk). Je sluit de dag af met een prachtige boottocht met avondmaal.
Dag 4: Verkenning van Vysehrad, een vestingstad met metershoge muren en stadspoorten. Je bezoekt er de Sint-Petrus- en Sint-Pauluskerk en de kazemat, de ruimtes onder de aarden verdedigingswal. Na de lunch volgt een wandeling door de oude stad langs de Joodse wijk met zijn bekende begraafplaats. Daarna geniet je van vrije tijd. Avondmaal in het hotel. Dag 5: Na het ontbijt rijd je huiswaarts via het Boheems woud naar de Duitse grens. Vrij middagmaal onderweg en aankomst in Leuven en Brussel voorzien in de vooravond.

Info: T 03 285 43 38 of E antwerpen@viva-svv.be

Schrijf in via deze link.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.