Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Voordelige lessenreeksen zelfontplooiing

door VIVA-SVV

In samenwerking met vzw Gezondheidscomités organiseert VIVA-SVV Limburg lessenreeksen zelfontplooiing. Voel je goed in je vel met onze betaalbare gezondheidslessen! Hieronder vind je een overzicht van alle reeksen zelfontplooiing die je kan volgen.

Assertiviteitstraining

Leer beter communiceren en bouw je zelfvertrouwen op met deze lessenreeks. Tijdens de cursus leer je je gedachten, gevoelens en overtuiging op een positieve manier uitdrukken. Je leert neen zeggen en grenzen stellen door vele praktische, meteen toepasbare tips. We werken aan verbale én non verbale communicatie. Het doel is een gezonde dosis zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Kom uit je schelp en doe mee!

Meer info

Mindfulness

Mindfulness is een methode die je leert om op een accepterende manier om te gaan met alles wat zich aandient in het leven van alledag. Met deze wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining leer je beter omgaan met stress, slapeloosheid, depressie, pijn ... Met mindfulness leer je leven in het hier en nu.

Meer info 

Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu is een Japanse, helende behandelingsmethode die gebruik maakt van "veiligheidsenergiesloten" langs de energiebanen in ons lichaam. Door een bepaalde combinatie van zachte aanrakingen met de handen op het aangeklede lichaam, kan het lichaam geestelijk, fysiek en spiritueel weer in balans worden gebracht.

Jin Shin Jyutsu is een krachtig gereedschap dat voor iedereen beschikbaar is. 

Meer info 

Zelfzorg bij stress

Overbelast raken door stress, het kan iedereen overkomen, ongeacht leeftijd, opleiding, afkomst ... De stress sluipt zich een weg in lichaam en geest en verstoort het gevoel van welzijn. Heb jij ook nood om je stressduivels aan te pakken?

In deze cursus proberen we inzicht te krijgen in wat jouw energiegevers en energievreters zijn. We staan stil bij je kwaliteiten en valkuilen. We trachten je waarden te achterhalen in de verschillende rollen die je aanneemt in je leven. Na deze cursus kan jij aan de slag om met de verworven handvaten, vitaler in het leven te staan

Meer info 

Mediteren kan je leren

Voor veel mensen is het niet eenvoudig om te ontspannen, om de wirwar aan gedachten stop te zetten. Meditatie brengt je tot rust. Je laat stress los en krijgt overzicht in je leven. Mediteren zorgt voor geestelijke ontspanning en tegelijkertijd bouw je nieuwe energie op. Tijdens deze introductielessen leer je verschillende meditatietechnieken en krijg je tips om hierin te groeien. Je leert stapsgewijs je gedachtestroom te kanaliseren en te vertragen. 

Meer info 

Paardencoaching

Werken met paarden doet iets met je. Ze accepteren je volledig en steunen je onvoorwaardelijk, maar maken tegelijkertijd duidelijk waar je aan moet werken. Het paard zal je volgen als je leiding geeft, zal je terechtwijzen als je hem overdondert, zal onzeker worden als jij niet weet wat je wil. Spiegelen aan paarden geeft eerlijk inzicht in je eigen gedrag.

Meer info 

Inschrijven

Vooraf inschrijven is voor alle reeksen noodzakelijk. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus snel bij! Na inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmailtje met daarin alle nodige info om de betaling te regelen.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.