Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Opvoeden zonder straffen en belonen met Jürgen Peeters (WACHTLIJST)

Locatie: Bond Moyson kantoor Aalst, Geraardsbergsestraat 69
Datum:

Straffen en belonen blijkt in sommige situaties een handige manier om het ‘gewenste’ gedrag te verkrijgen bij kinderen. In vele gevallen zijn er echter alternatieven en kan dit perfect vermeden worden.

​We gaan het hebben over hoe we de interne motivatie van het kind kunnen benutten als motor van zijn of haar ontwikkeling. Op deze avond zullen handvatten aangereikt worden om kinderen te disciplineren op een manier die tegelijk ook je band met het kind positief versterkt. Verder zullen we ons ook verdiepen in de drie belangrijkste redenen van probleemgedrag bij kinderen.

Spreker: Jürgen Peeters is leraar, psychotherapeut, procesbegeleider van teams en auteur van “Kinderen zijn geen puppy’s. De kracht van zelfsturing in opvoeding." Daarnaast is hij ook de eerste Vlaamse Aware Parenting Instructor. Hij werkt al vele jaren in diverse settingen rond de ontwikkeling van kinderen en jongeren. In 2000 richtte hij De Onderstroom op, zijn eigen praktijk voor vorming, supervisie en coaching. Hij zal ons door de ogen van het kind laten kijken en ons aan het denken en voelen zetten rond de omgang met kinderen. Pasklare antwoorden zal hij niet geven, maar eerder materiaal om zelf thuis mee aan de slag te gaan. Elk kind is immers, net als zijn ouders, uniek en anders.
 

Praktische informatie Datum en uur: 23 oktober 2019 om 19u30 Plaats: Bond Moyson kantoor Aalst, Geraardsbergsestraat 69 Prijs: gratis (inschrijven verplicht!  

Schrijf je hier in!

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.