Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Vrouwendag - Pascale Platel

Locatie: Hugo van der Goesstraat 17A, 9000 Gent (Red Loft)
Datum:

Heb jij al iets te doen op Internationale Vrouwendag?

Of ben je misschien vergeten dat we op 8 maart alle vrouwen vieren? In Gent doen we dat net dat tikkeltje feestelijker (en rebelser). Wij nodigen de Gentse theatermaakster en schrijfster Pascale Platel uit in de Red Loft in Gent uit. Ze komt praten over haar ‘vrouw-zijn’ en stelt haar boek ‘Schoonnijd’ voor.

Pascale Platel

Pascale Platel is vrouw, moeder, geliefde en staat al meer dan een kwarteeuw in het vak. Ze poseert, ze presenteert, ze publiceert, maar in de eerste plaats is ze verhalenvertelster. Doorheen de creaties van Platel loopt één rode draad: deze van het genot om te vertellen, te fantaseren, uit te dagen en gaandeweg zichzelf te ontdekken.

Wij gingen al even langs bij haar thuis om haar beter te leren kennen. Lees het interview hier.  

(rechtzetting: in de nieuwe Vizine staat de naam van Pascale Platel verkeerd geschreven, er ontbreekt -e na de Pascale)

Schoonnijd

In haar boek ‘Schoonnijd’ heeft Pascale het over zintuiglijk verlangen, relaties, zelfsabotage, imago, erotiek, de eeuwige troost, de valkuilen, de worstelingen en de queesten met en van het leven. De foto’s bij de teksten refereren flamboyant en theatraal naar iconische beelden van pin-ups, maar geven ook een intieme blik op het kwetsbare model. Naakt wordt daarbij niet geschuwd. “Zonder die naaktheid in mijn werk voel ik mij niet vol, is het leven niet vol-ledig” zegt Platel. Die naakte authenticiteit komt terug in de taal en het spel tussen de geliefden, fotograaf en model.

Praktische informatie

Boek je ticket via o-vl@viva-svv.be of 09/333 58 08

Wanneer? Dinsdag 8 maart 2022 

Waar?  Red Loft in Gent

Prijs? € 12

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.