Vraag de buur(t)vrouw-subsidie aan!

door VIVA-SVV

Heb je een geniaal idee voor een lokale actie? Je kan hiervoor bij ons een subsidie aanvragen! We willen namelijk vrouwen helpen om hun dromen en plannen voor een warme, sociale buurt waar te maken. De buur(t)vrouw-subsidie is een vast bedrag van 200 euro per project, dat kan ingezet worden voor zowel een eenmalige activiteit, als voor een project met een reeks van acties.

Waarvoor kan je de subsidie krijgen?

We staan open voor al je ideeën, of het nu een gedeelde buurtmoestuin, gezellig burenontbijt, een outdoor foto-expo, leerrijke workshopreeks of ludiek straatfeestje is! Maar om in aanmerking te komen, moet jouw initiatief wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten de acties passen in ons verhaal, en moeten ze openstaan en toegankelijk zijn voor iedereen. 

Met jouw activiteit, project of actie kan je ontmoeting en verbinding stimuleren, informeren en bijleren over onze thema's, of actievoeren en sensibiliseren.

Meer info vind je in het subsidiereglement onderaan de pagina.

Hoe vraag je de buur(t)vrouw-subsidie aan?

Er zijn dit jaar 2 deadlines voor het indienen van subsidieaanvragen:

  • Voor 18 april voor acties of projecten die starten vanaf 15 mei.
  • Voor 1 september voor acties of projecten die starten vanaf 1 oktober.

Je dient hiervoor het aanvraagformulier (zie onder) in, volledig ingevuld en ondertekend, vóór 1 van de deadlines. Dat kan per post (VIVA-SVV vzw, Sint-Jansstraat 32-38, 1000 Brussel) of per e-mail (subsidie@viva-svv.be).

Na elke indienperiode worden er per regio 2 projecten of acties geselecteerd, die elk 200 euro krijgen. Ten laatste 3 weken na de deadline hoor je de beslissing over de subsidie. Kreeg je goed nieuws? Dan kan je meteen beginnen te organiseren!

Meer informatie?

Voor vragen over het subsidiereglement en de aanvraagprocedure, maar ook voor inhoudelijke ondersteuning kan je contact opnemen met een VIVA-SVV-medewerker.

Het subsidiereglement vind je hier.

Het aanvraagformulier vind je hier.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.