
Maak heerlijke ceviche
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200 g witte vis (naar keuze, zeebaars, kabeljauw, roodbaars, tong ...)
- 1 avocado
- een halve selder
- een halve pompelmoes
- een halve rode peper
- limoensap (optioneel)
- (verse) lente ui
- koriander
- peper
- zout
Bereiding
- Snij de vis in kleine blokjes. Ceviche is ook lekker met andere zeevruchten zoals inktvis, garnalen, scampi's, krab ... Of ga voor een mengeling.
- Pers de limoenen.
- Snij de selder in kleine blokjes en de lente-ui in ringen.
- Snij de rode peper heel fijn.
- Meng het limoensap met de selder, lente-ui en rode peper. Breng op smaak met een beetje koriander, peper en zout.
- Meng de vis onder de marinade en zet in de koelkast voor 4-6 uur. Je kan de vis ook de dag voordien maken en een nachtje laten marineren.
- Pel de avocado's en snij in blokjes. Besprenkel eventueel met wat citroen- of limoensap zodat de avocado niet bruin wordt. Breng op smaak met goed wat peper en zout.
- Snij de pompelmoes à vif in blokjes.
- Meng de avocado en de pompelmoes met de vis en serveer koud.
Lekker met crackers of taco's.
Alternatieve ingrediënten
Tip: Je kan er ook nog heel wat andere groenten aan toevoegen. Denk aan paprika, kerstomaten enz.
Op zoek naar meer lekkere gerechten? Surf naar www.lekkernormaal.be.