Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Maak heerlijke ceviche

door VIVA-SVV

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 g witte vis (naar keuze, zeebaars, kabeljauw, roodbaars, tong ...)
  • 1 avocado
  • een halve selder
  • een halve pompelmoes
  • een halve rode peper
  • limoensap (optioneel)
  • (verse) lente ui
  • koriander
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Snij de vis in kleine blokjes. Ceviche is ook lekker met andere zeevruchten zoals inktvis, garnalen, scampi's, krab ... Of ga voor een mengeling.
  • Pers de limoenen.
  • Snij de selder in kleine blokjes en de lente-ui in ringen.
  • Snij de rode peper heel fijn.
  • Meng het limoensap met de selder, lente-ui en rode peper. Breng op smaak met een beetje koriander, peper en zout.
  • Meng de vis onder de marinade en zet in de koelkast voor 4-6 uur. Je kan de vis ook de dag voordien maken en een nachtje laten marineren.
  • Pel de avocado's en snij in blokjes. Besprenkel eventueel met wat citroen- of limoensap zodat de avocado niet bruin wordt. Breng op smaak met goed wat peper en zout.
  • Snij de pompelmoes à vif in blokjes.
  • Meng de avocado en de pompelmoes met de vis en serveer koud.

Lekker met crackers of taco's. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: Je kan er ook nog heel wat andere groenten aan toevoegen. Denk aan paprika, kerstomaten enz.

Op zoek naar meer lekkere gerechten? Surf naar www.lekkernormaal.be

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.