Alle info voor vrijwilligers

Onze organisatie zou niet bestaan zonder onze honderden fantastische vrijwilligers en groepen. Een welgemeende merci aan al deze topvrouwen (en –mannen)!

Welk vrijwilligerswerk kan je doen bij ons?

Een activiteit uitdenken, de bar open houden, reclame maken voor een evenement, meewerken aan een sociaal project, spreken voor een groep … Er zijn zoveel mogelijkheden. Neem contact op als je wil weten wat de mogelijkheden zijn in jouw regio.

Ben je een schrijftalent en ben je geboeid door thema’s als seksualiteit, relaties of psychisch welzijn? Stuur ons een mailtje via info@viva-svv.be

Hoe maak ik promotie voor de activiteiten van mijn groep?

De beste reclame is nog altijd mond-tot-mondreclame. Dus zorg er in de eerste plaats voor dat je activiteiten leuk en boeiend zijn, dan komen de deelnemers wel.

Natuurlijk kan je nog meer mensen bereiken als je gerichte promotie maakt. Denk goed na voor wie je activiteit interessant is en waar die mensen zich bevinden. Verdeel dan de taken. Misschien zit er wel iemand in je groep die wat kan lay-outen? Wie kan het goed uitleggen, wie houdt van teksten schrijven, wie is de social mediafanaat en wie verdeelt graag flyers?

Kom je er als groep niet helemaal uit, neem dan contact met ons op.

Waar vind ik nieuwe vrijwilligers voor mijn groep?

Veel mensen willen wel helpen, maar alleen als het hen gevraagd wordt. Dus wees assertief en stap zelf op mensen af waarvan je denkt dat ze een meerwaarde zouden zijn voor jouw groep.

Je kan ook een vrijwilligersvacature opstellen. Maak die zo concreet mogelijk: welke taak zal de vrijwilliger doen, in welke periode en hoeveel tijdsinvestering verwacht je?

Voor meer tips of hulp bij het verspreiden van een vacature, geef ons een seintje.

Ben ik verzekerd?

Al onze vrijwilligers zijn verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en voor lichamelijke ongevallen. Bij ongeval of schade: neem zo snel mogelijk contact met ons op en we helpen je verder.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.