Wat is VIVA-SVV?

Wat is VIVA-SVV?

Een vrouwenvereniging moet behalve warm en gezellig ook stout en maatschappijkritisch zijn. Met 250 groepen in Vlaanderen en 8000 activiteiten per jaar verbinden en inspireren wij vrouwen. Maar we stellen evengoed ongelijkheden in vraag en moedigen vrouwen aan om gezonder en bewuster te leven.

Heel wat actuele onderwerpen komen aan bod in onze projecten, maar dit jaar staan ‘imperfectie’ en ‘realistische beeldvorming’ centraal. Veel vrouwen leggen de lat voor zichzelf te hoog en dat maakt hen ongelukkig. We maken komaf met onrealistische verwachtingen en vertellen verhalen van échte vrouwen uit het échte leven.

Wie maakt VIVA-SVV?

VIVA-SVV zou niet bestaan zonder de honderden fantastische vrijwilligers. We zijn hen ontzettend dankbaar. De vrijwilligers worden ondersteund door een team van 30 enthousiaste collega’s.

Hoe brengt VIVA-SVV pit in jouw leven?

Doe yoga of leer paaldansen, zet je in voor vrouwen met borstkanker, ga op uitstap, verstel je eigen kleding in een naaiatelier, leer gelijkgestemden kennen in je buurt, voer actie voor vrouwenrechten of leer hoe je een fietsband kan vervangen. Je vindt vast je goesting tussen deze activiteiten

Wil je een regelmatige portie inspiratie? Abonneer je dan op ons tijdschrift Vizine, schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Wat kan jij doen?

Onze vereniging draait grotendeels op vrijwilligers. Het is onmogelijk om alle taken op te sommen, maar alvast enkele voorbeelden: een activiteit uitdenken, de bar open houden, reclame maken voor een evenement, meewerken aan een sociaal project, spreken voor een groep … Je kiest zelf welk engagement je opneemt en hoeveel tijd je erin wil steken. 

Schrijf je graag en ben je geboeid door thema’s als seksualiteit, relaties of psychisch welzijn? Dan is onze bloggersgroep iets voor jou. Stuur een mail naar onze redactie via info@viva-svv.be

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.