Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Week van de Opvoeding: neem deel aan een van onze gratis webinars

door VIVA-SVV

Dit jaar krijgt de Week van de Opvoeding, van 16 tot 23 mei, een nieuw jasje. Na meer dan 10 jaar gaat deze campagne niet meer over opvoeden alleen, maar wil ze ons ook doen nadenken over hoe je als opvoeder een omgeving kan creëren waarin het goed is voor kinderen en jongeren om op te groeien. Daarmee is de Week van de Groeilamp geboren. Tijdens die week organiseren we 3 gratis webinars en lezingen over opvoeding.

[WEBINAR]: Bouwen aan zelfvertrouwen bij je kind

Zelfvertrouwen is heel belangrijk voor kinderen. Een kind met zelfvertrouwen voelt zich goed, maakt makkelijk vriendjes en durft nieuwe uitdagingen aan. Hoewel het ene kind van nature zelfzekerder lijkt dan het andere, kan je hier als ouder, grootouder of opvoeder veel aan bijdragen.

Een veilige, liefdevolle omgeving, aanmoediging en waardering vormen daarvoor een goede basis. Hoe pak je dat aan? Welke opvoedingsstijl geeft kinderen de meeste ondersteuning? Wat heeft een kind nodig?

Bart Moens, freelance medewerker bij VCOK, voorziet ons van antwoorden tijdens een online, interactieve vormingsavond.
Dit webinar kwam tot stand met dank aan De Voorzorg Antwerpen en VCOK. 

Praktisch:  
   °  Wanneer? Dinsdag 18 mei van 19.30 tot 21.30 uur
   °  Voor wie? Voor ouders en opvoeders die (hun) kinderen willen voorzien van een stevige dosis
       zelfvertrouwen
   °  Prijs? Gratis
   °  Inschrijven is verplicht en kan via deze link.
 

[WEBINAR]: Angst bij jongeren

De coronacrisis heeft ons allemaal uit het lood geslagen. Maar wat doet zo een gezondheidscrisis met onze jongeren? En hoe kunnen wij hen helpen? Ontdek het zelf tijdens het webinar ‘angst bij jongeren’.

Worden onze jongeren door de coronacrisis gevoeliger voor angst en stress, of juist niet? Aan welke signalen kan je zien dat een kind angstig is? Wanneer wordt het een probleem en moet je professionele hulp inschakelen? En nog belangrijker: hoe kunnen volwassenen (ouders, leerkrachten, sportcoach…) met hun angsten helpen?

In het webinar “angst bij jongeren” , biedt Catherine Aertsens - kinder- en jongerenpsychologe van DAGG-CGG - een antwoord op al deze vragen.
Dit Webinar kwam tot stand met dank aan De Voorzorg Limburg.

Praktisch:
   °  Wanneer? Woensdag 19 mei van 20 tot 21 uur
   °  Voor wie? Ouders, personen die met jongeren werken bv. sporttrainer, personeel in het onderwijs ...
   °  Prijs? Gratis
   °  Inschrijven is verplicht en kan via deze link
 

[Interactieve LEZING]: Seksuele weerbaarheid bij kinderen en jongeren

Kinderen kunnen ons soms onverwacht de wangen laten blozen met de vragen die ze stellen met betrekking tot seksualiteit. Van een eerder onderdrukkende moraal zijn we geëvolueerd naar een 'alles-moet-kunnen' moraal. Beide uitersten hebben zo hun risico's. Op deze interactieve avond zal Jürgen Peeters concrete handvaten bieden aan opvoeders en beantwoordt hij jullie specifieke vragen. We kijken naar wat helpend is voor kinderen om zich te kunnen ontwikkelen tot seksueel gezonde volwassenen.

Naast een kort overzicht van de verschillende ontwikkelingsfasen van seksualiteit zal er ook ingegaan worden op volgende thema's: het vinden van de juiste woorden om te praten over seksualiteit, verschillen en gelijkenissen tussen jongens en meisjes, seksueel toenaderingsgedrag en relatiebekwaamheid, vrijheid, grenzen, veiligheid en verantwoordelijkheid, en seks in het virtuele milieu.

Praktisch: 
   °  Wanneer? Woensdag 26 mei van 19.30 tot 21.30 uur
   °  Voor wie? Ouders met kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar, 
       professionals, leerkrachten, ... 
   °  Prijs? Gratis
   °  Inschrijven is verplicht en kan via deze link
 

 

 

 

Reageer

Nikita Persoons
Graag schreef ik me in voor de webinar seksuele weerbaarheid bij jongeren op 26 mei maar kan hiervoor nergens een link vinden om me te registreren :) kan
Dit zo ook? Alvast hartelijk dank!

Nikita Persoons
16/04/2021 - 17:34
Maud van VIVA-SVV
Dag Nikita, de link om in te schrijven was waarschijnlijk nog net niet toegevoegd aan deze pagina. Momenteel kan je deze wel hierboven vinden! Om de zoomlink voor het webinar te ontvangen, is registreren via het formulier noodzakelijk. Hopelijk zien we je 26 mei! Groetjes Maud
05/05/2021 - 09:55
Els De Maertelaere
Beste ik wil heel graag het seminar bijwonen op 18 mei maar ben praktisch niet in de mogelijkheid. Is er achteraf een mogelijkheid om die nog te bekijken?
05/05/2021 - 10:51
Els De Maertelaere
Beste ik wil heel graag het seminar bijwonen op 18 mei maar ben praktisch niet in de mogelijkheid. Is er achteraf een mogelijkheid om die nog te bekijken?
05/05/2021 - 10:51
Evelien van VIVA-SVV
Dag Els, helaas wordt de sessie "Bouwen aan zelfvertrouwen" niet opgenomen. Indien we de vorming nog op een ander moment inplannen zie je dat zeker hier op onze website!
07/05/2021 - 10:02

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.